انرژی خورشیدی خانگی و نیروگاه خورشیدی صنعتی

انرژی خورشیدی خانگی و نیروگاه خورشیدی صنعتی منبع بی پایان انرژی برای مصارف خانگی و نیروگاهی می‌باشند. به دلیل ارزان بودن بهای برق در ایران هنوز قیمت انرژی خورشیدی برای اماکنی که دسترسی به برق شهری دارند به صرفه نیست. با این وجود برق خورشیدی حاصله از انرژی سولار ، برق پاک ، پایدار ، تجدید پذیر و تمام ناشدنی است، از اینرو راهکاری پاک برای حفاظت از محیط زیست بوده و راهکاری استراتژیک برای اهداف سیاسی و اقتصادی بلند مدت کشورها می‌باشد، و کشورهایی که به دنبال تامین انرژی پایدار و حفظ محیط زیست خود هستند باید در این راه علاوه بر سرمایه گذاری های مستقیم دولتی از سرمایه گذارهای شخصی نیز حمایت کنند.

انرژی خورشیدی چیست ؟ انرژی سولار (Solar Energy) که از آن با نام انرژی خورشیدی یاد میشود یکی از منابع انرژی های پاک تجدید پذیر است و کمترین آسیب محیط زیست را به همراه دارد. امروزه بیشترین استفاده از انرژی سولار خورشید برای تولید برق خورشیدی می‌باشد. با این وجود علاوه بر تولید برق خورشیدی، از انرژی پاک خورشید برای تولید انرژی گرمایشی و سایر انواع انرژی هم استفاده میشود.

 

قیمت انرژی خورشیدی و خرید تجهیزات سیستم های برق خورشیدی

گروه پاساک فعال در زمینه فروش تجهیزات تولید برق اضطراری خانگی و صنعتی از یک سو و سیستم های برق نیروگاهی از طرف دیگر ، از منابع جایگزین پاک می‌باشد.

در این مقاله به معرفی سیستم های خورشیدی و نحوه محاسبه توان خروجی این سیستم ها پرداخته شده است.

مشاوره رایگان اولیه، امکان سنجی، قرارداد مشاوره تخصصی، واردات محصولات مورد نیاز، پیاده سازی و نصب و اجرا، و همچنین ارائه قیمت تجهیزات تولید برق خورشیدی سولار و معرفی تجهیزات انرژی سولار جهت راه اندازی سیستم انرژی خورشیدی نیروگاهی ، صنعتی ، تجاری و خانگی از خدمات گروه پاساک می‌باشند.

در کنار راه اندازی نیروگاه های خورشیدی، همچنین گروه بازرگانی پاساک فعال در زمینه پخش و فروش تجهیزات مصرفی سیستم های انرژی برق خورشیدی خانگی و تجاری از قبیل انواع پنل خورشیدی ، استراکچر صفحات خورشیدی، انواع شارژر خورشیدی (شارژ کنترلر خورشیدی)، انواع اینورتر (مبدل برق مستقیم DC به برق متناوب AC) ، باتری خورشیدی، کابینت باطری، و تابلو برق و همچنین انواع آبگرمکن خورشیدی به همراه انواع شارژر خورشیدی موبایل و تبلت می‌باشد.

جهت دریافت قیمت انرژی خورشیدی و خرید پنل خورشیدی و آبگرمکن خورشیدی به وب سایت پاساک گروپ مراجعه فرمائید.

 

انرژی خورشیدی خانگی و نیروگاه خورشیدی صنعتی
انرژی خورشیدی خانگی و نیروگاه خورشیدی صنعتی

 

انرژی خورشیدی چیست ؟

انرژی خورشیدی یا انرژی سولار یکی از منابع انرژی های نوین تجدید پذیر جهت تولید بی پایان انرژی برق خورشیدی است و با سیستم تولید برق بدون گازهای گلخانه ای از قبیل منو اکسید کربن CO و دی اکسید کربن CO2 و متان یکی از پاک ترین ، بی ضررترین و در دسترس ترین منابع تولید برق پاک می‌باشد.

مزایای انرژی خورشیدی

هر متر مربع از سطحی که خورشید به هنگام ظهر و به صورت عمودی ، در یک روز بدون ابر و آلودگی ، بر آن می تابد حدودا 1000 وات توان تابشی دریافت می‌کند که انرژی بسیار زیادی است.

با توجه به زمین های بیابانی و بی مصرف موجود در کره زمین و بالاخص در کشور ما ایران (با میزان تابش متوسط حدود 850 وات بر متر مربع) ، خورشید بهترین منبع جایگزین انرژی در آینده و تامین کننده امنیت انرژی در درازمدت می‌باشد.

اشتغال زایی موثر ، حفاظت از محیط زیست و توسعه ی پایدار، همه و همه از جمله مزایای جایگزینی سوخت های فسیلی با انرژی خورشیدی هستند.

طول عمر بالای تجهیزات مورد استفاده در این سیستم‌ها (به خصوص پنل ها) از دیگر مزایای انرژی خورشیدی می‌باشد.

معایب انرژی خورشیدی

معایب اساسی سیستم های برق خورشیدی عبارتند از:

هزینه بالای تجهیزات مورد نیاز

راندمان پائین تر در هوای ابری و گرد و خاک

وابستگی راندمان سیستم به زاویه تابش نور خورشید

خروجی صفر پنل ها در شب،

راندمان پائین به هنگام صبح و عصر، و

راندمان بالا به هنگام ظهر و تابش عمودی نور خورشید

نیاز به باتری برای ذخیره برق جهت استفاده به هنگام شب و در زمان افت راندمان پنل ها

طول عمر نسبتا پائین باتری (بین 1 تا 3 سال)

 

کاربرد انرژی خورشیدی برای مصارف خانگی و نیروگاه خورشیدی برای مصارف صنعتی و نیروگاهی

سیستم های سولار دارای کاربری های گوناگونی می‌باشند. از این سیستم ها جهت تولید الکتریسیته برای اماکن مختلف (از کاربری خانگی گرفته تا کاربری صنعتی و نیروگاهی) استفاده میگردد.

اولین و ابتدایی ترین کاربرد این سیستم ها جهت تولید برق برای اماکنی است که دسترسی به شبکه برق سراسری ندارند.

دومین کاربرد رایج چنین سیستم های برای تولید برق نیروگاهی جهت استفاده در شبکه سراسری برق می باشد.

و در نهایت، امروزه کاربرد جدیدی از این سیستم ها به عنوان مولد برق اضطراری رایج شده است. سیستم های برق اضطراری خورشیدی به عنوان سیستم برق پشتیبان برای برق شهری عمل میکنند و تنها در صورتیکه شبکه برق با قطعی یا نواسانات شدید مواجه شود سیستم برق اضطراری ساختمان وارد مدار شده و انرژی مورد نیاز ساختمان را تامین می‌نماید.

 

نحوه عملکرد سیستم انرژی خورشیدی خانگی
نحوه عملکرد سیستم انرژی خورشیدی خانگی

 

سیستم برق خورشیدی – PV Systems | Photovoltaic Systems

سیستم های برق خورشیدی فتوولتائیک PV جهت مصارف عمومی و کشاورزی، به صورت نیروگاه های مستقل از شبکه سراسری یا سیستم های متصل به شبکه سراسری با ساختار نصب ثابت و یا متحرک در واحدهای کوچک با توان پائین جهت تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز ماشین حساب های کوچک تا سیستم های بزرگ نیروگاهی، به کار می روند.

انواع سیستم های سولار برای تولید برق اضطراری خورشیدی

بر اساس کاربرد سیستم های سولار تولید برق اضطراری خورشیدی ، این سیستم ها به دو نوع کلی جدا از شبکه off-Grid و متصل به شبکه on-Grid تقسیم می‌شوند:

1) سیستم های انرژی خورشیدی خانگی و صنعتی برای مصارف شخصی

سیستم های مستقل آفگرید ،مجموعه های مستقل و جدا از شبکه هستند و تولید برق در این مجموعه ها به صورت منفصل از شبکه و به منظور استفاده شخصی توسط خود تولید کننده می‌باشد. مالکان عمده چنین سیستم هایی، منازل، ویلاها، باغ های شخصی، دامداری ها، گاوداری ها، کارگاه های تولیدی، کارخانجات، ادارات، شرکت ها، سازمان ها، و اماکنی از این قبیل می‌باشند.

2) سیستم های انرژی خورشیدی نیروگاهی جهت تولید و فروش برق

سیستم های متصل آنگرید ،مجموعه های متصل به شبکه سراسری برق هستند و تولید برق در این مجموعه ها به منظور فروش برق تولیدی به شبکه برق کشوری و یا منطقه ای می‌باشد. نیروگاه های خورشیدی عظیم چند مگا واتی از یک طرف و کارگاه های کوچک چند ده کیلو واتی و نیروگاه های بزرگ چند صد کیلو واتی از طرف دیگر ، تشکیل دهنده شبکه توزیع شده برق خورشیدی متصل به شبکه سراسری برق هستند.

اجزای اصلی سیستم های سولار تولید برق خورشیدی

یک سیستم برق خورشیدی فوتوولتائیک (Photovoltaic) از بخش های مختلفی تشکیل شده است.

اجزای اصلی تشکیل دهنده سیستم های انرژی خورشیدی در برگیرنده پنل های خورشیدی، استراکچر برای پنل ها، شارژ کنترلر، باتری مخصوص سیستم خورشیدی، کابینت باتری، اینورتر، استابلایزر، تابلو برق، کنتور و تجهیزات اندازه گیری برق ورودی و خروجی، و اتصالات درون شبکه ای برون شبکه ای می باشند.

 

سیستم برق خورشیدی مورد استفاده در یک خانه
سیستم برق خورشیدی خانگی

 

نیروگاه خورشیدی آنگرید متصل به شبکه on-Grid Solar Energy Systems

سیستم های انرژی خورشیدی نیروگاهی به مجموعه های تولید برق خورشیدی در اشل کارگاه های کوچک خورشیدی، نیروگاه های خورشیدی متوسط و همچنین نیروگاه های عظیم خورشیدی گفته میشود.

سیستم های نیروگاهی تولید انرژی سولار از نوع سیستم های آن گرید یا متصل به شبکه سراسری برق می باشند.

معمولا در on-Grid Solar Energy Systems از باتری استفاده نمی‌شود و تولید انرژی تنها در طول روز صورت می‌پذیرد.

تجهیزاتی اصلی که در این نیروگاه ها استفاده می‌شوند شامل تجهیزات تبدیل انرژی خورشید به جریان الکتریسیته، تجهیزات انتقال و تجمیع جریان های الکتریکی به سمت درگاه خروجی نیروگاه به شبکه برق، تجهیزات تنظیم جریان و ولتاژ خروجی مجموعه و نهایتا تجهیزات اندازه گیری جریان خروجی برای محاسبه برق انتقالی به شبکه می‌باشند.

تجهیزات نیروگاه های خورشیدی آن گرید متصل به شبکه

سلول های خورشیدی و انواع پنل خورشیدی 12 ولت تا 220 ولت برای تبدیل انرژی فوتون های نور خورشید به جریان الکتریکی

کابل ها و اتصالات درون نیروگاه برای اتصالات بین صفحات خورشیدی و همچنین سیستم کنترل مرکزی و تابلوی برق خروجی

تابلوی برق برای تجمیع اتصالات و محافظت از تجهیزات شبکه داخلی نیروگاه

کنتور برق و تجهیزات اندازه گیری جریان و ولتاژ برق جهت اتصال سیستم خورشیدی آنگرید به شبکه سراسری برق برای محاسبه برق فروخته شده به شبکه برق سراسری

 

سیستم های خورشیدی آف گرید جدا از شبکه off-Grid Solar Power Systems

در یک سیستم سولار پاور شخصی جدا از شبکه تبدیل انرژی خورشیدی به برق خورشیدی برای مصرف شخصی توسط خود مجموعه تولید کننده برق خورشیدی می‌باشد.

سیستم های خورشیدی شخصی معمولا از نوع سیستم های انرژی خورشیدی آف گرید کاملا جدا از شبکه سراسری برق می‌باشند.

استفاده از سیستم های خورشیدی آف گرید غیر متصل به شبکه (off-Grid Solar Power Systems) برای مصارف صنعتی، تجاری و خانگی و معمولا در نقاطی می‌باشد که دسترسی به شبکه سراسری برق وجود ندارد.

تجهیزات سیستم های خورشیدی جدا از شبکه آفگرید

به طور کلی در یک سیستم off-Grid Solar Power ابتدا باید انرژی خورشید به جریان الکتریکی تبدیل شود.

سپس جریان الکتریکی تولید شده باید برای استفاده در تجهیزات مصرفی تنظیم ولتاژ و جریان شود.

گاهی اوقات برای سیستم های حساس نیاز است جریان تولید شده برای داشتن فرکانس های یکنواخت فیلتر شود.

همچنین در صورت نیاز به استفاده از انرژی تولید شده در طول روز برای مصرف به هنگام شب باید از انواع باتری 12 ولت و باتری 24 ولت و در برخی موارد باطری 48 ولت جهت ذخیره سازی برق اضافی تولید شده در طول روز استفاده نمود.

با این توصیفات، تجهیزات لازم برای یک سیستم انرژی خورشیدی آف گرید عبارتند از

1) زنجیره پنل های خورشیدی متشکل از سلول های خورشیدی و صفحات فوتوولتائیک برای تبدیل انرژی موجود در پرتوی نور و فوتون های نور خورشید به انرژی برق

2) شارژر خورشیدی که از آن با نام شارژ کنترلر خورشیدی و شارژ کنترلر انرژی خورشیدی هم یاد می‌شود.

3) باطری و کابینت باتری : باتری های مورد استفاده در سیستم های خورشیدی باید از نوع مخصوص این سیستم ها باشند تا در هنگام شارژ و دشارژ با مشکل مواجه نشوند.

4) اینورتر (مبدل برق / مبدل برق DC به AC)

5) استابلایزر / استابیلایزر (تثبیت کننده برق)

 

انرژی خورشیدی در ایران

کشور ما ایران یکی از کشورهایی است که نه تنها بر روی کمربند خورشیدی (Solar Belt) واقع شده بلکه در عین حال جزء کشورهایی است که پتانسیل بسیار بالایی برای استفاده از انرژی خورشیدی دارند.

پروژه های امکان سنجی نشان می‌دهند که سایر عناصر لازم برای این کار نیز در کشور ما وجود دارد، بعنوان مثال میتوان از دسترسی به منابع غنی سیلیکون در 90 درصد از زمین‌های کشور یاد کرد. سیلیکون همان ماده ی خامی است که برای تولید سلول های فتوولتائیک مورد استفاده قرار میگیرد. منظور از فتوولتائیک پدیده ای است که در اثر آن انرژی تابشی مستقیمن به انرژی الکتریکی تبدیل می‌شود.

یک فاکتور مهم دیگر امکان دسترسی به زمین هایی است که عملن هیچ کاربری خاصی ندارند و میتوانند به راحتی برای نصب و استقرار سیستم های خورشیدی مورد استفاده قرار گیرند.

از جمله ویژگی های مثبت سیستم های فتوولتائیک، قابلیت آنها در انتخاب توان های مختلف، سازگاری شان با سیستم های الکتریکی موجود (AC/DC) ، عدم نیاز آن ها به سوخت و یا شبکه سراسری برق و در عین حال عدم آلودگی محیط زیست است.

کارشناسان باور دارند که جایگزینی تدریجی انرژی های پاک بالاخص انرژی خورشیدی با سوخت های فسیلی برای کشور ما به دلیل ارزش های افزوده ای که به همراه دارد، یک اقدام موثر و در عین حال ضروری است.

ایران می تواند و باید امنیت انرژی خود را در درازمدت افزایش دهد و لازمه ی این کار تغییر مسیر از سمت سوخت های فسیلی به سمت انرژی های پاک است.

نباید فراموش کرد که اشتغال زایی موثر حاصل از این تغییر رویه، حفاظت از محیط زیست و توسعه ی پایدار، همه و همه از جمله دستاوردهایی این تغییر رویه است.

متاسفانه انرژی ارزان و سود بانکی بالا هر دو باعث می‌شود که هزینه کردن در سیستم برق خورشیدی در کشور ما مقرون به صرفه به نظر نیاید در صورتی که در دراز مدت این سیستم ها بسیار مقرون به صرفه هستند و تاثیر بسزایی در کم کردن آلودگی هوا نیز خواهند داشت.

سیستم برق خورشیدی خانگی آنگرید متصل به شبکه

در سیستم های خانگی آنگرید (On Grid) ، سیستم خورشیدی خانگی ، متصل به شبکه سراسری برق می‌باشد.

در این روش در هنگام روز و بدون نیاز به باتری، انرژی برق تولید شده در خانه مصرف شده و مازاد آن به شبکه برق تزریق میگردد. در هنگام شب به جای تزریق برق به شبکه، خانه انرژی مورد نیاز خود را از شبکه دریافت میکند.

در حقیقت در این سیستم، کاربر برق تولیدی خود را به سازمان انرژی های نو ایران ( وزارت نیرو) می فروشد.

در این روش، برق تولید شده پس از تبدیل شدن بوسیله اینورتر مخصوص سیستم های متصل به شبکه و با استفاده از کنتور های مخصوص دوطرفه، به شبکه برق سراسری تزریق خواهد شد.

در این حالت، کاربر در حقیقت یک نیروگاه کوچک خورشیدی در خانه خود احداث نموده است که با توجه به سرمایه و فضا می تواند از 1 تا 20 کیلووات در خانه نیروگاه احداث نماید.

به دلیل عدم استفاده از باتری در این سیستم ها، طول عمر سیستم بسیار بالا خواهد بود و ارزش افزوده بالایی خواهد داشت.

سیستم برق خورشیدی خانگی آفگرید منفصل از شبکه و محاسبه تقریبی هزینه آن

در سیستم های خانگی آفگرید منفصل از شبکه (Off Grid) ، برق تولید شده از پنل خورشیدی، وارد باتری شده و در آن ذخیره می‌گردد.

سپس برق ذخیره شده در باتری پس از تبدیل شدن به برق متناوب توسط اینورتر مخصوص سیستم های منفصل از شبکه، وارد مدار برق خانه می‌شود.

در این روش یک کاربر می‌تواند همه یا بخشی از برق خانه خود را با استفاده از برق خورشیدی تامین نماید.

در ادامه به توضیح سیستم برق خورشیدی منفصل از شبکه و همچنین برآورد هزینه برای یک خانه پرداخته می‌شود.

سیستم برق خورشیدی خانگی

برای یک سامانه خورشیدی مورد نیاز یک خانه از باتری های اسیدی استفاده می‌شود. شارژ کنترلر وظیفه شارژ باتری ها را از منبع پنل خورشیدی بر عهده دارد.

محاسبه هزینه تامین برق خانه با استفاده از سیستم خورشیدی

محاسبه مقدار توان سلول های خورشیدی است با توجه به محل جغرافیایی که قرار است پنل های فتوولتاییک در آن محل نصب شوند از اهمیت قابل توجهی برخوردار است.

چراکه در موقعیت های جغرافیایی مختلف پارامترهایی همچون زاویه تابش آفتاب، متوسط تابش روزانه آفتاب، مقدار ابری بودن روزها در طول سال و سایر عوامل جوی و محیطی تاثیر زیادی بر طراحی پانل ها از لحاظ ظرفیتی خواهد داشت.

مهمترین پارامتری که در شرایط جغرافیایی مختلف بر روی ظرفیت پانل ها تاثیر می گذارد متوسط تابش روزانه آفتاب در یک منطقه بر حسب ساعت است.

خوشبختانه از این لحاظ ایران کشوری است که بیشتر روز های سال را آفتابی می گذراند و متوسط سالانه روز های آفتابی در ایران به خصوص مناطق مرکزی بسیار بالاست.

برای محاسبه توان مورد نیاز ابتدا باید میزان مصرف انرژی خانه را بدست آورد.

این میزان بر روی قبوض برق درج شده است و هر کاربر می تواند از طریق قبض برق خود میانگین مصرف ماهانه خود را بدست آورد.

اما به طور میانگین برای یک خانه 90 متری این مقدار به طور متوسط سالانه در حدود 165 کیلووات ساعت در ماه یا به عبارتی در حدود 5/5 کیلووات ساعت در روز می باشد.

البته در روز های تابستان که کولر روشن خواهد شد این مقدار بیشتر می‌شود و نوع کولر آبی یا گازی توان متفاوتی را مصرف می کنند.

حال اگر کاربری بخواهد از نیروی خورشیدی برای خانه خود استفاده نماید با توجه به لوازم برقی می بایست توان مصرفی روزانه خود را بدست آورد.

در ادامه جدولی توان مصرفی وسایل برقی معمول در یک خانه 90 متری آورده شده است.

 

توان مصرفی وسایل برقی معمول در یک خانه 90 متری
توان مصرفی وسایل برقی معمول

 

موارد ذکر شده نیاز های اصلی در یک ویلا یا خانه می‌باشند و به طور تقریبی محاسبه شده است.

برای برآورد هزینه سامانه خورشیدی مورد نیاز این خانه بر اساس 3800 وات ساعت به شرح ذیل عمل می‌شود:

طبق داده های تجربی بدست آمده از یک نیروگاه خورشیدی در تهران یک پنل خورشیدی 250 واتی می تواند بین 1200 تا 950 وات ساعت در روز برق تولید نماید.

بنابراین برای اینکه بتوان حداقل برق مورد نیاز یک خانه را تامین نمود باید از 4 پنل خورشیدی 250 واتی یا به عبارتی یک کیلووات پنل استفاده نمود.

در این حالت در روز تقریبا بین 3800 تا 4800 وات ساعت برق تولید خواهد شد.

برای شارژ کردن این برق در باتری نیاز به شارژ کنترلر مدل 12 ولت – 40 آمپر می باشد.

همچنین برای تبدیل برق 12 ولتی به 220 ولت متناوب نیاز به اینورتر یک کیلوواتی است.

میزان باتری مورد نیاز برای ذخیره شدن این میزان انرژی در باتری 12 ولتی، نیاز به باتری با ظرفیت 400 آمپر ساعت است.

بنابراین می توان از 4 باتری 100 آمپر ساعتی استفاده نمود.

همچنین با توجه به شرایط ممکن است نیاز باشد تا پنل ها بر روی استند های فلزی قرار بگیرند.

قیمت این استندها برای چهار عدد پنل 250 واتی تقریبا 500000 تومان می‌شود.

هزینه نصب سیستم نیز توسط یک شرکت تقریبا 10 درصد قیمت سامانه می‌شود که تقریبا برابر 700 تا 800 هزار تومان خواهد بود.

 

گام های بلند ایران برای استفاده از انرژی های نو

استفاده از انرژی های نو، آینده انرژی ایران را تضمین می کند.

ایران، با توجه به موقعیت ممتاز خود از نظر جغرافیایی در آینده نزدیک بهشت سرمایه گذاران برای توسعه انرژی های نو و تجدید پذیر می‌شود.

امروزه انرژی های نو و تجدید پذیر به دلیل پاک بودن و سازگاری با محیط زیست مورد توجه ویژه در کشور های توسعه یافته قرار گرفته اند و باید با یک برنامه ریزی جامع و بلندمدت، بیش از پیش به کارکرد های مثبت استفاده از این انرژیها توجه کرد.

امروزه کارشناسان بر این اعتقاد هستند که مهمترین پیامد ادامه استفاده از سوخت های فسیلی، بیماریها و مشکلات زیست محیطی است و بهره گیری از انرژی های پاک می تواند آینده بهتری را برای هموطنان رقم بزند و نیز برای جلوگیری از اتلاف بیشتر انرژی در کشور که روند صعودی را طی می کند و با توجه به مزایای استفاده از انرژی های پاک مانند انرژی خورشیدی بخش های صنعتی و دولتی باید پیشگام استفاده از این انرژی باشند.

ایران به دلیل قرار داشتن در منطقه جغرافیایی با طول و عرض تقریبن برابر، بدون تردید یکی از منحصربه فردترین کشور های جهان برای استفاده از انواع انرژی های نو و تجدید پذیر به شمار می رود.

امروزه انرژی های نو در سراسر جهان به سرعت در حال گسترش هستند.

پاک بودن و ارزانی را می توان دو شاخص اصلی تولید انرژی های نو برشمرد به طوری که این انرژیها به دلیل بهره وری بالا به خوبی توانسته اند در بسیاری نقاط جای خالی انرژی های فسیلی را پر کنند.

در این میان ایران قابلیت های فراوانی برای استفاده از انرژی های باد و خورشید دارد و در کنار دیگر انرژی های تجدید پذیر می توان با اتکا به انرژی حاصل از باد و خورشید مقادیر قابل ملاحظه ای برق را با بهترین شکل ممکن تولید کرد.

کارشناسان انرژی بر این اعتقادند که انرژی های نو در ادامه قرن بیست و یکم باید جایگزین منابع معمول انرژی مانند نفت و گاز شوند تا از مصرف بی رویه فرآورده های هیدروکربوری کاسته شده و استفاده از انرژی در آینده متکی به ساختاری باشد که در آن منابع انرژی بدون کربن نظیر انرژی خورشید یا باد مورد استفاده قرار گیرند.

تجربه نشان داده که حضور دولتها در تولید انرژی های تجدید پذیر توجیهی ندارد و هرچند که دولت زیرساخت های لازم را برای توسعه این بخش فراهم کرده است، اما در ادامه، کار باید به بخش خصوصی محول شود و به این منظور با تدوین برنامه های لازم باید زمینه ای فراهم شود که بخش خصوصی توجیه اقتصادی لازم را برای حضور در آن داشته باشد.

اکنون دولت هدف گذاری تولید 5 هزار مگاوات از منابع تجدید پذیر را در دستور کار خود قرار داده است و این در حالی است که هم اکنون بیش از 10 هزار مگاوات نیروگاه های آبی بزرگ در حال بهره برداری است.

دولت تدبیر تمام عزم خود را برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر به کار گرفته است. در کشور ما جریان انرژی به سمتی حرکت می کند که بتواند قدرت اقتصادی ایجاد کند و برای این منظور باید با عزم ملی به سوی استفاده از انرژی های نو و تجدید پذیر گام برداریم و در این مسیر جذب سرمایه های جدید و حمایت از سرمایه گذاران نیز از اولویت های وزارت نیروست.

درباره ارائه تسهیلات برای ترغیب بیشتر بخش خصوصی به سرمایه گذاری در انرژی های نو و تجدید پذیر باید گفت که با شروع کار دولت یازدهم، رویکرد های حمایتی از بخش خصوصی به منظور توسعه انرژی های تجدید پذیر افزایش یافته است.

خوشبختانه با قیمت تضمینی خوبی که دولت برای خرید انرژی تجدید پذیر تعیین کرده است، بالای 10 هزار مگاوات متقاضی سرمایه گذاری در کشور برای این بخش وجود دارد و عمده این تقاضاها نیز در مورد نیروگاه های بادی و خورشیدی است. این موضوع نشان می دهد که منابع و تقاضا برای سرمایه گذاری در این بخش وجود دارد و از سوی دیگر زیر ساخت های صنعتی نیز در کشور برای تولید فراهم است.

از یاد نبریم که ایران در بخش باد دارای ظرفیت 40 هزار مگاواتی است ولی به دلیل کمبود منابع مالی تاکنون نتوانسته ایم از این ظرفیت بهره مند شویم و در بخش انرژی خورشیدی نیز ایران دارای متوسط تابش بیش از ٥ کیلووات ساعت در مترمربع در روز است که در طول 300 روز سال و در 90 درصد خاک کشور اتفاق می افتد.

استان های جنوبی و شرقی کشور به دلیل داشتن روز های آفتابی و تابش نور خورشید در بیشتر ایام سال این قابلیت را دارند که حتی خودکفا بوده و انرژی مورد نیازشان را از منابع خود استانها تأمین کنند.

 

پنل خورشیدی
پنل خورشیدی

 

و در شمال و غرب کشور و همچنین جزایر ایرانی خلیج فارس نیز افزایش تعداد توربین های بادی می تواند جهش خوبی را در تولید برق کشور رقم بزند و در این مسیر با یک برنامه ریزی و سرمایه گذاری بلندمدت می توان اثرات مثبت آن را شاهد بود و در صورت استفاده از این انرژی های پاک، بدون تردید استفاده از گاز و فرآورده های نفتی در این مناطق کاهش می یابد.

متاسفانه فراوانی و ارزانی انرژی های فسیلی در ایران سبب شده تا کمتر به فکر استفاده از انرژی های نو و تجدید پذیر باشیم، حال آن که رویکرد دنیا به سمت بهره گیری از انرژی های نو است و باید با عزمی ملی و مشارکت فعال تر بخش خصوصی و نیز حمایت دولت در آینده وابستگی به سوخت های فسیلی را کاهش دهیم.

 

کلمات کلیدی

اجاق خورشیدی | انرژی خورشیدی در ایران | انرژی خورشیدی در ساختمان | پک سولار | پکیج خورشیدی | پمپ آب خورشیدی | پمپ خورشیدی | پمپ سولار | پمپ کف کش خورشیدی | پنکه خورشیدی | چراغ سولار خورشیدی پارکی | روشنایی خورشیدی

سیستم انرژی خورشیدی متصل به شبکه | سیستم برق خورشیدی | سیستم خورشیدی جدا از شبکه | سیستم روشنایی خورشیدی | قیمت ژنراتور خورشیدی خانگی | لامپ خورشیدی | نیروگاه خورشیدی خانگی

 

لینک‌های مفید

دوربین مداربسته در قزوین | انتقال تصویر وایرلسانرژی های جایگزین | انرژی بادی | نیروگاه بادی

سیستم برق اضطراری خورشیدی | پنل خورشیدی | توربین بادی | آبگرمکن خورشیدی | شارژر خورشیدی | شارژ کنترلر خورشیدی | پاوربانک خورشیدی | پاور بانک | یو پی اس

پیشنهاد ما به شما

انتقال تصویر

انتقال تصویر : آموزش انتقال تصویر دوربین مداربسته

انتقال تصویر : معرفی تجهیزات مورد نیاز برای انتقال تصویر و آموزش انتقال تصویر دوربین …